Home > International > Конференція у Львові. Підсумки. (фото.відео)

8–9 жовтня 2015р. у м. Львові відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю «Муковісцидоз в Україні:стан та перспективи діагностики, лікування й соціальної адаптації пацієнтів». Конференція була проведена за участі департаменту охорони здоров’я ЛОДА, Центру муковісцидозу КЗ «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр», асоціації хворих на муковісцидоз «ДЗВІН» та підтримки Європейської асоціації муковісцидозу (CF Europe).
У роботі конференції взяли участь 59 батьків та МВ пацієнтів з усієї України, а також представники обласних МВ асоціацій. У межах конференції було проведено сесійні засідання для лікарів і паралельно майстер класи для пацієнтів МВ і батьків. Крім фахівців з України, до програми включено виступи спеціалістів із проблеми муковісцидозу з Бельгії, Великобританії, Польщі, Росії, Словаччини. Фізіотерапевти з Польщі (Юстина Ростоцька) та КЗ «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр» (Світлана Орел, Світлана Терентьєва, Орест Гринчишин) розповіли про новітні методи фізіотерапія у хворих на муковісцидоз та провели короткий практичний курс із навчанням різних підходів та засобів.

9 жовтня в рамках конференції батьками та хворими МВ була проведена акція з вимогами негайно прийняти на законодавчому рівні Протокол лікування МВ в Україні, який відповідатиме європейським стандартам та вимогам.

фото3 фото1 фото2

За Круглим столом батьки та представники обласних МВ асоціацій обговорили проблеми лікування і соціальної адаптації хворих на МВ в Україні. Своїм досвідом з батьками поділилися п. Аліція Ростоцька (Польща) і Катаріна Степанкова (Словаччина).