Home > Конференції > Засідання з питань муковісцидозу в рамках наукового симпозіуму Міністерства охорони здоров’я України.

Незважаючи на складну ситуацію в Україні , компанії «Рош Україна», « Новартіс Фарма Сервісез АГ» та « Абботт Лабораторіз ГмбХ »виступили ініціатором засідання з питань муковісцидозу , яке пройшло 20 березня 2014 в м. Київ в рамках наукового симпозіуму Міністерства охорони здоров’я України з міжнародною участю «Проблемні питання медичної допомоги дітям та підліткам» . Провідні фахівці з 14 областей України мали можливість взяти участь у симпозіумі .
Відкрили засідання члени президії Зав. кафедрою педіатрії № 2 НМАПО ім. П.Л. Шупика , д.м.н. , проф. Бережний В.В. , а також керівник наукової групи відділення захворювань органів дихання ДУ « ІПАГ » НАМН України , головний спеціаліст МОЗ України за спеціальністю «дитяча пульмонологія » , д.м.н. , професор , Лапшин В.Ф. Далі послідувала лекція Макух Г.В. д. б. н . , провідного наукового співробітника відділення діагностики Інституту спадкової патології на тему « Лабораторні складові діагностики муковісцидозу ».
Подальший доповідь керівника центру надання мед . допомоги хворим на муковісцидоз , педіатра – імунолога , к.м.н. Бобер Л.Й. був присвячений проблемним питанням лікування хворих на муковісцидоз в Україні .
Особливо цінним на засіданні стала доповідь керівника Російського і Московського центру муковісцидозу . Заслужений діяч науки РФ , д.м.н. , професор , керівник науково – клінічного відділу МГНЦ РАМН. Президент Всеросійської асоціації муковісцидоз проф. Капранов Н.І. поділився з українськими колегами своїм досвідом і напрацюваннями в питаннях сучасних методів діагностики , лікування , реабілітації та медико -соціальної адаптації пацієнтів з МВ.
В рамках даного симпозіуму українські фахівці в області муковісцидозу мали унікальну можливість поділитися своїми останніми напрацюваннями , задати питання та отримати відповіді від колег на не завжди легкі питання з лікування хворих з муковісцидозом .

Фотозвіт можна переглянути ТУТ.